weber.tec glass üvegtégla falazó és fugázóhabarcs fehér

Gyártó: Weber - Terranova
Cikkszám: P758F
Készlet információ: Rendelésre
Lista ár:
Hívjon az árakért!

Nettó ár: Hívjon az árakért!
Mennyiség: -   zsákzsák25kg / zsák   +
   - VAGY -   

Por alakú, cementkötésű szárazhabarcs, üvegtéglák falazásához, fugázásához, szürke és fehér színben.

FELHASZNÁLÁSI TERÜLET

Beltérben
Kültérben
Minden típusú üvegtégla típushoz
Falazáshoz és fugázáshoz egyaránt
Fürdőszobákba
Akár zuhanykabinok határolófalaként

TULAJDONSÁGOK

Fehér és szürke színben
Fagyálló
Könnyen keverhető
Megbízható szilárdságú
Víztaszító hatású
Folt-, és repedésmentesen szárad

FELHASZNÁLÁSI ÚTMUTATÓ

1.) A falazás megkezdése előtt tisztítsuk meg a fogadószerkezet illetve győződjünk meg annak stabilitásáról. A munkafolyamaton kívül eső felületeket gondosan takarjuk le, mert utólag maradéktalanul nem tisztíthatók meg.
2.) A termék +5 °C alatti aljzat- és léghőmérsékletnél nem alkalmazható, +25 °C felett a felhordás nem javasolt. Keveréskor minden 1 kg szárazanyagot kb. 2,2 dl vízzel csomómentes, homogén, könnyen kenhető masszává keverjünk össze. A bekevert anyagot kb. 5 perces pihentetés után ismét keverjük át. A keverést célszerű vödörben közepes fordulatszámú fúrógépbe erősített keverőszárral végezni. A bekevert habarcsot, a hőmérsékleti viszonyoktól függôen, 1-3 órán belül fel kell használni. A habarcshoz vízen kívül egyéb anyagot hozzákeverni tilos. Szennyeződött anyagot újrafelhasználni tilos!
3.) A falazást az általános falazási szabályok betartásával kell végezni. Szükség esetén a fugákba horganyzott acélhuzalt kell tenni a merevítés végett. A merevítő huzal nem érhet az üvegtéglához. Egyenletes fugaháló kialakításához célszerű műanyag távtartó elemeket használni. A fugákat a habarccsal telítettségig ki kell tölteni, majd meghúzás után (fél képlékeny állapot) fugázóvassal kihúzni, illetve simítani.
4.) Utólagos fugázás esetén először a meglévő fugákat mélyen ki kell kaparni. A portalanított fugahézagokat weber. niv primer alapozóval le kell alapozni közvetlenül a habarccsal való kitöltés előtt.
5.) A fugázást fugázóvassal célszerű végezni.
6.) Az üvegtégla habarcstól esetlegesen beszennyeződött felületet a habarcs félszáraz állapotában kell megtisztítani a körülményektôl függően gyökérkefével, spaklival, illetve ronggyal. A felhordott anyagot 24 órán belül nem érheti fagy. A szerszámokat, edényeket használat után, azonnal forró vízzel meg kell tisztítani. Ugyanígy kell eljárni az esetlegesen szennyeződött felületekkel is.

TECHNIKAI ADATOK

(+23 °C-on, 50%-os relatív páratartalom mellett)
Keverővíz-szükséglet: kb. 0,22 liter víz 1 kg poranyaghoz
Fazékidő: 1-3 óra
Pihentetési idő: 5 perc
Kötésidő: kb. 24 óra
Nyomószilárdság (28 nap után) ≥ 8,0 N/mm2
Hajlítószilárdság (28 nap után) ≥ 3,0 N/mm2
Tapadószilárdság (28 nap után) ≥ 0,2 N/mm2
Páradiffúziós ellenállás: μ 16,18
Max. szemcseméret: 1,0 mm
Kloridion tartalom: kloridmentes

TÁROLÁS

1 évig, cementhez hasonló körülmények között, eredeti csomagolásban, a gyártás dátumától számítva.

JÓ TUDNI !

Figyelem! Az üvegtégla falazat merevítéséhez 4 mm-es horganyzott acélhuzalt használjunk a korróziós foltok elkerülése végett.

VESZÉLYESSÉGI OSZTÁLY

Egészségre nem ártalmas. A termék éghetetlen. Cementtartalmú termék, nedvességgel erősen alkalikusan reagál, ezért használata során a szemet és a bőrt védeni kell. Bőrfelületre, ruhára kerülő anyagot azonnal bő vízzel lemosva el kell távolítani. Ha szembe kerül, vízzel alaposan öblítsék ki és forduljanak orvoshoz. Minden további információ a Biztonsági adatlapon.

GIS KÓD

ZP1 kromátszegény, cementtartalmú

Írjon vélemény


Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: